Το μπαλάκι στην εξέδρα της συκοφαντίας από υποψήφια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Μοιράζοντας κάρτες σε καφέ της Θεσσαλονίκης υποψήφια της ΝΔ, με πλατιά χαμόγελα και κορμί πρωταθλήτριας, μοίρασε και την «απαραίτητη» συκοφαντία λόγω ένδειας πολιτικών επιχειρημάτων.

Σε τραπέζι θαμώνων του καφέ, μόλις τα βρήκε δύσκολα πέταξε το μπαλάκι στην εξέδρα της συκοφαντίας! Και μάλιστα προσπάθησε να το κάνει επώνυμα, αλλά δεν θυμόταν το όνομα υπουργών του ΥΜΑΘ.

Ισως της είχαν πει: «Να λες ότι στο ΥΜΑΘ έφαγαν λεφτά, όταν στριμώχνεσαι». Το είπε κι αυτή όταν στριμώχτηκε, αλλά δεν ήξερε να απαντήσει «ποιοι και πώς έφαγαν λεφτά». Και πότε στριμώχτηκε; Όταν ρωτήθηκε γιατί συμπαρατάσσεται με ένα κόμμα που χρωστάει σε δάνεια 200 εκατ. και ήταν στην κυβέρνηση τα χρόνια των Μνημονίων που ισοπέδωσαν τη χώρα, αλλά και σε προηγούμενες διακυβερνήσεις που χρέωσαν τους Έλληνες πολίτες.

«Δεν έχω ευθύνη για αυτά που έκαναν παλιά», είπε. Ένιψε τας χείρας της και όλα καλά! Έχω γονείς δημόσιους υπαλλήλους, είπε, αλλά περασμένα ξεχασμένα, που η οικογένεια της στέριωσε και καλά έκανε μέσα στο δημόσιο σύστημα, το οποίο τώρα η ίδια θέλει να διαλύσει μέσω του προγράμματος της ΝΔ. Τώρα θέλω ανάπτυξη με ιδιωτική επιχειρηματικότητα, είπε. Γιατί, όπως δήλωσε με παράπονο, ως πρωταθλήτρια δεν τη στήριξε η επιχειρηματικότητα. Όταν ρωτήθηκε πότε, απάντησε με ειλικρίνεια ότι πρωταθλήτρια ήταν πριν το 2009, όταν κυβερνούσαν διαδοχικά τα κόμματα που έπειτα έφεραν τα Μνημόνια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να ξανακυβερνήσουν αγκαλιά.

Η ΝΔ λοιπόν δεν την στήριξε, που μόνη σημαία της προεκλογική είναι η επιχειρηματικότητα! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εμφανιστεί ακόμη στην κουβέντα ως κακή επιλογή με σοβαρά αντιπολιτευτικά επιχειρήματα! Στην επιμονή των θαμώνων να πει γιατί κατεβαίνει με ΝΔ, πέταξε το μπαλάκι του τένις στην εξέδρα. Είπε την ατάκα: Στο ΥΜΑΘ έφαγαν τα λεφτά του λαού. Απλώς δεν θυμόταν ποιοι υπουργοί πέρασαν από το ΥΜΑΘ την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ και πού τα έφαγαν. Λέτε κάπου να άκουσε ότι με τη δικιά της ΝΔ στο ΥΜΑΘ έφαγαν τα λεφτά του λαού και μπερδεύτηκε η κοπέλα; Εκεί στη ΝΔ, πριν βγάλετε στα καφέ και τις λαϊκές τους υποψηφίους σας, κάντε κανένα πιο εντατικό μάθημα, τουλάχιστον να ξέρουν, όταν στριμώχνονται, ποιους συκοφαντούν.

Γ.