Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Το Παιχνίδι του έρωτα και της τύχης, το πιο πολυπαιγμένο έργο του Μαριβώ, ανέβηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1730.

Όπως λέει και ο τίτλος του, θέμα του έργου είναι η αναζήτηση του έρωτα μέσα από τα παιχνίδια της τύχης, καθώς τέσσερις νέοι αναζητούν το κατάλληλο γι’ αυτούς ταίρι. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα έργο για τη θεατρικότητα, το τι σημαίνει να μεταμορφώνεσαι, να δημιουργείς και να παίζεις έναν ρόλο. Τι πιο ταιριαστό για ένα εργαστήρι εφήβων που ασχολούνται με το θέατρο και προσπαθούν να διαχειριστούν τα πρώτα τους σκιρτήματα!

Ήταν ευχής έργον που τα μέλη της ομάδας διάλεξαν να καταπιαστούμε με αυτό το κείμενο, ανάμεσα σε άλλα, και δούλεψαν με την κίνηση, τον λόγο τους, την ψυχή τους, τη φαντασία τους, παίζοντας, φτιάχνοντας ρόλους και εναλλασσόμενοι σε αυτούς, δημιουργώντας εικόνες και καταστάσεις.

Η παράσταση, προκύπτοντας στην ουσία από ένα εργαστήρι, δεν είναι μια σκηνοθεσία ενός κειμένου, αλλά ένα ψηφιδωτό, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει και να εντάξει τις ίδιες τις ιδέες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα της ομάδας, σε μια γιορτή της θεατρικότητας, που κι ο ίδιος ο Μαριβώ υμνεί στο έργο του.

Θεατρικό Φθινόπωρο 2018
Η Διεύθυνση Θεάτρου της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. σας προσκαλεί στο
«Θεατρικό Φθινόπωρο» 2018

«Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης»
Παρασκευή 09, Σάββατο 10 &
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 | Ώρα 20:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ

Εφηβική Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ

Συντελεστές:

Επιμέλεια: Μαρία Καβαλιώτη
Σκηνογραφική, ενδυματολογική, μουσική επιμέλεια: η ομάδα

Παίζουν:
Νάσια Αθανασιάδου, Μαρίνα Ασλανίδου, Κωνσταντίνος Βαλανάς, Βασιλεία Γεϊτσίδου, Θοδωρής Δούρβος, Μυρτώ Καρκαβίτσα, Χριστίνα Λουκά, Άννα Μανώλα, Αντώνης Ορφανίδης, Μαριάννα Παλάτου, Ξένια Παυ¬λίδου, Ανδριάνα Σκανδαλίδου, Ράνια Τζου¬μάκα, Μαρία Τσαγγάλη, Ειρήνη Τσιράπα.