Το παρασκήνιο της παραίτησης Διαματάρη

Τη «θυσία» του προσωπικού του φίλου υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μην απολέσει το ηθικό πλεονέκτημα που του δίνει το νωπό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε το θέμα του πρώην υφυπουργού να «σέρνεται», γνωρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αποκαλύψεις για το πτυχίο του και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Δεν θέλησε, επίσης, η υπόθεση να δημιουργήσει τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προκαλώντας περαιτέρω ζημιά.

Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει την παραίτησή του, ώστε να μην δώσει περαιτέρω λαβή για σχόλια στην αντιπολίτευση.

Σχόλια και συζητήσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα ένα ενδεχόμενο πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης, που το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι παραμένει αλώβητη.

Η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών προστίθεται στους ήδη κακούς χειρισμούς που έγιναν στο θέμα των διοικητών νοσοκομείων πριν από μια εβδομάδα – ένα θέμα που αναστάτωσε την κυβέρνηση και προκάλεσε αρνητικά σχόλια στην κοινή γνώμη, ιδίως μετά τα όσα ανέφερε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων που τελικώς παραιτήθηκε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατάφερε να δημιουργήσει πλήγμα στην κυβέρνηση μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να υπάρξουν δύο παραιτήσεις και για αυτό το λόγο, στην Κουμουνδούρου «ανοίγουν σαμπάνιες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της πολιτικής εμπειρίας που διαθέτει ως γόνος πολιτικής οικογένειας, γνωρίζει πολύ καλά ότι θέματα που έχουν να κάνουν με την εικόνα στην κοινωνία, αργά ή γρήγορα καταλήγουν σε πολιτικά δράματα.

Και για αυτό προτίμησε – με ό,τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο λόγω της καλής σχέσης που έχει με τον πρώην πλέον υφυπουργό – να ζητήσει την παραίτησή του, πριν πάρει διαστάσεις η υπόθεση και η κυβέρνηση υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Τη δύσκολη αυτή υπόθεση ανέλαβε να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου και έτσι διεμήνυσε στον υφυπουργό ότι πρέπει να παραιτηθεί, όπως άλλωστε και έγινε.

πηγή: cnn.gr