Το πολιτικό «διευθυντήριο» που συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ένα νέο πολιτικό «διευθυντήριο» ξεκίνησε να λειτουργεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ήδη συγκροτήθηκε «πρωινός καφές» που λειτουργεί καθημερινά στην Κουμουνδούρου και όχι πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο άτυπο όργανο που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα  συμμετέχουν ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο ρόλος του οποίου είναι αναβαθμισμένος το τελευταίο διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος –που συζητά με τον Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με σταυρό στις εθνικές εκλογές και ως εκ τούτου να οριστεί μετά τη διάλυση της Βουλής νέος εκπρόσωπος- ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και δυο νέα στελέχη, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Την ευθύνη του προγράμματος έχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης ενώ στην επιτροπή ψηφοδελτίων συμμετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα του κόμματος οι Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Καλαμαρά, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Βίτσας και Αλέκος Φλαμπουράρης. Στην επιτροπή θα προστεθούν και στελέχη από την Προοδευτική Συμμαχία.

Σήμερα αναμένεται να επιλεγεί και η νέα εταιρεία που θα πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.