Το σχέδιο για τη ΔΕΗ παρουσιάζει την Πέμπτη ο Χατζηδάκης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει την Πέμπτη στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιώργος Στάσσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επαναλάβει τα βασικά μέτρα που είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα προαναγγείλει την τιμολογιακή πολιτική, η οποία επισήμως θα αποφασιστεί την Παρασκευή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Η ενημέρωση της Βουλής θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα του κ.Χατζηδάκη όπως ανέφερε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΔΕΗ μία “ωρολογιακή βόμβα”. Υπενθύμισε ότι πέρυσι η ΔΕΗ είχε δύο δισ ευρώ ανακεφαλαιοποίηση και πριν τις ευρωεκλογές είχε το ένα έβδομο. “Και αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, προτίμησε μία κουτση ΔΕΗ” είπε και κατέληξε: “Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει τη ΔΕΗ. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι επενδυτές, όπως φαίνεται και από την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας”.