Το σχέδιο της κυβέρνηση για τον Ρουβίκωνα

Σύντομα Θα αποτελούν παρελθόν οι ευφάνταστες όσο και εντυπωσιακές «παρεμβάσεις» του Ρουβίκωνα, όπως και το καθεστώς ουσιαστικής νομικής ασυλίας που απολαμβάνουν τα μέλη του, όταν συλλαμβάνονται και προσάγονται στις Αρχές, κατά τη διάρκεια ή έπειτα από κάποια δημόσια «παρέμβασή» τους.

Πληροφορίες από έγκυρες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το καθεστώς ανοχής που απολάμβανε εμμέσως ο Ρουβίκωνας με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη δράση του, η οποία πολλές φορές δοκίμαζε τα νεύρα της πολιτείας, παίρνει τέλος με σειρά αλλαγών που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα και αφορούν «παρεμβάσεις» οι οποίες είτε προκαλούν το δημόσιο αίσθημα είτε αποτελούν ευθεία απειλή για τη σωματική ακεραιότητα πολίτη, πολιτικού ή και εκπροσώπου φορέα.

Νομικοί στους οποίους έχει αναθέσει η κυβέρνηση το θέμα επεξεργάζονται σοβαρότατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε οι περισσότερες από τις «παρεμβάσεις» της αναρχικής οργάνωσης να πάψουν πλέον να είναι πταίσματα ή πλημμελήματα, αλλά να λάβουν κακουργηματικό χαρακτήρα, και ως τέτοιες να αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη.

Η εισβολή σε δημόσιες υπηρεσίες, σε επιχειρήσεις ή σε γραφεία επαγγελματιών, η αναγραφή απειλητικών ή υβριστικών συνθημάτων σε κατοικίες ή εργασιακούς χώρους θα είναι του λοιπού κακουργηματικές πράξεις και ως τέτοιες θα αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ως ιδιώνυμο με τις επιβαρυντικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης θα αντιμετωπίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων και περιουσιών.

tanea.gr