«Το στίγμα του κολασμένου» στο ΑΠΟΛΛΩΝ

«Τα μεγάλα  μελοδράματα του σινεμά» συνεχίζονται στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ από την κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ. Αυτή την Δευτέρα, 29 Ιουλίου, θα προβληθεί η διακεκριμένη ταινία του σπουδαίου Βινσέντε Μινέλι, «Το στίγμα του κολασμένου» («Some came running», έγχρωμο, ΗΠΑ 1958, διάρκεια 137´).

Το φιλμ είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Τζόουνς και πρωταγωνιστούν οι  Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν, Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Άρθουρ Κένεντι. Προτάθηκε συνολικά για πέντε βραβεία  Όσκαρ, α’ γυναικείου ρόλου για την Μακ Λέιν, β’ ανδρικού ρόλου για τον Άρθουρ Κένεντι, β’ γυναικείου ρόλου για τη Μάρθα Χάιερ, κοστουμιών και τραγουδιού.

Μετά το τέλος του β’ παγκοσμίου πολέμου, ένας αλκοολικός και κυνικός στρατιωτικός , πρώην συγγραφέας, επιστρέφει στη γενέτειρά του. Τον ακολουθεί μια γυναίκα ελευθέρων ηθών, με την οποία πέρασε την τελευταία του νύχτα στο Σικάγο και η οποία τον έχει ερωτευτεί. Φτάνοντας στην πόλη του, καλείται να αντιμετωπίσει όλους τους εφιάλτες του παρελθόντος και κυρίως τον μεγάλο του αδελφό με τον οποίο η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη…

Υπέροχη και αριστοτεχνική  καταγραφή των μεσοαστικού καταπιεσμένου κοινωνικού ιστού, με έξοχους ρόλους, φωτογραφία και μουσική από τον Έλμερ Μπερνστάιν.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Δερμεντζόγλου, στο κοινό θα διανεμηθεί κριτικό σημείωμα του Ζήση Μπαρτζώκα και το προς συζήτηση θέμα μετά την προβολή θα είναι «Πώς κωδικοποιείται  ένα μελόδραμα κοινωνικά».