Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τον προπηλακισμό μελών του ΣΦΕΑ

Ανακοίνωση σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε σήμερα το πρωί στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου φοιτητές δεν επέτρεψαν σε μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “καταδικάζει την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια εναντίον των μελών του ΣΦΕΑ όπως και κάθε αντίστοιχη πράξη η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να αποστεώνει και να αλλοιώνει το νόημα της επετείου της 17ης Νοεμβρίου και να την απομακρύνει από το λαϊκό κίνημα”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, εμποδίστηκε σήμερα το μεσημέρι από ομάδα συγκεντρωμένων φοιτητών, να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του συνδέσμου, ο οποίος αποτελεί το φυσικό και θεσμικό εκπρόσωπο της αντίστασης κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, προπηλακίστηκαν από κάποιους οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας και των αγώνων του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια εναντίον των μελών του ΣΦΕΑ όπως και κάθε αντίστοιχη πράξη η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να αποστεώνει και να αλλοιώνει το νόημα της επετείου της 17ης Νοεμβρίου και να την απομακρύνει από το λαϊκό κίνημα.

Σε μια εποχή μάλιστα που ο φασισμός έχει σηκώσει κεφάλι εκείνο που προέχει είναι η ενότητα και η συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου”.