Το βίντεο που έχει το FBI και «καίει» τον Αντώνη Σαμαρά

Ενα βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2012 στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων της Novartis στην εθνική οδό και αποτελεί μέρος, του υλικού που έχει συγκεντρώσει το FBI από μάρτυρες στην υπόθεση προστατευόμενους και μη, αποκαλύπτει τις σχέσεις του αντιπροέδρου της πολυεθνικής φαρμακευτικής Κωνσταντίνου Φρουζή με την τότε κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σε αυτό το βίντεο ο Φρουζής ομολογεί πως ο ίδιος ο Σαμαράς διαμεσολάβησε και εξασφάλισε την παρουσία της Novartis στην κλειστή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ παρότι η εταιρεία δεν ήταν γερμανικών συμφερόντων ώστε να δικαιολογείται η πρόσκληση.

Το βίντεο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων στοιχείων όπως τα ημερολόγια της Novartisπου αποκαλύπτουν πλήθος επαφών της εταιρείας με τον ίδιο τον Σαμαρά αλλά και τους συμβούλους του Παπασταυρου και Πτωχό.

Οπως άλλωστε έχει αποκαλύψει το Documentoαπό τουλάχιστον δυο επίσημα έγγραφα της εταιρείας προκύπτει ότι ο Φρουζής ανήκε στο think tank του Σαμαρά στην ομάδα δηλαδή των συμβουλών που είχαν λόγο σε διάφορα θέματα γεγονός που εκ των πραγμάτων δεν συνάδει με τη λειτουργία μιας κυβέρνησης.

To βίντεο

Εξοπλισμένος με ασύρματο μικρόφωνο ο Φρουζής αφού κάνει μια σύντομη ενημέρωση δέχεται ερωτήσεις από το κοινό.

Στέλεχος τηςNovartis τού ζητά να περιγράψει το κλίμα της συνάντησης κατά την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη σύντομη επίσκεψή της στις 9 Οκτωβρίου του 2012 κατά την οποία συναντήθηκε στο Hilton με επιχειρηματίες και στελέχη που δραστηριοποιούνται σε γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Την εποχή εκείνη είχε κρατηθεί μυστικό ποιοι ήταν οι δώδεκα συνδαιτυμόνες της Γερμανίδας καγκελάριου τους οποίους τα MME αποκαλούσαν το “club των εκλεκτών”.

Ο Φρουζής απαντά στην ερώτηση αποκαλύπτοντας πως με εξαίρεση τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ ηNovartis ήταν η μοναδική μη γερμανική εταιρεία που συμμετείχε στη συνάντηση των εκλεκτών.

Η αποκάλυψη συνεχίζεται με τον Φρουζή να διαβεβαιώνει ότι η Novartis κλήθηκε με πρόσκληση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Δηλαδή ουσιαστικά παρακάμφθηκαν οι όροι και τα κριτήρια συμμετοχής και ο Φρουζής συμμετείχε στο “club των εκλεκτών” με διαμεσολάβηση του πρωθυπουργού.

Στο βίντεοο Φρουζής ακούγεται να λέει συγκεκριμένα:«Πιο πολύ μας ενδιέφερε εμάς τουλάχιστον εμένα ότι ο Σαμαράς ήταν εκεί παρά η Μέρκελ. Η Μέρκελ έρχεται και φεύγει ποιος την ξαναβλέπει δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Σημαντικό επίσης είναι ότι η υγεία είναι ένας βασικός πυλώνας γι’ αυτό ήμασταν εκεί. Ηταν πολλοί άλλοι κλάδοι που δεν ήταν εκεί γιατί ήταν τέσσερις πέντε το σύνολο. Που σημαίνει έχουμε saying (λόγο ισχυρό). Εμείς δεν πήγαμε μόνοι μας μας καλέσανε μας κάλεσε και η κυβέρνηση το γραφείο του Σαμαρά σε συνεννόηση βέβαια με τη Μέρκελ. Το τρίτο επίσης βασικό ήταν ότι ήμασταν οι δυο μη γερμανικοί γιατί ήταν μόνο ο ΣΕΒ του Δασκαλόπουλου και εμάς όλοι οι άλλοι ήταν γερμανικές εταιρείες. Ολα τα άλλα ήταν τα λόγια της πλώρης ήταν μάλλον περισσότερο ήθελε ο Σαμαράς να δείξει στη Μέρκελ ότι αυτά που της λέει ότι η αγορά έχει στεγνώσει τα λένε άνθρωποι που είναι στην αγορά δεν τα λέει μόνο πολιτικά. Και όλοι ήταν αρκετά aggressiveπολύ ξεκάθαροι σε αυτό που λέγανε».

Λεφτά σε “ανύπαρκτες ιστοσελίδες”

Σύμφωναμε το δημοσίευμα χρηματικά ποσά από τα“μαύρα ταμεία” της Novartiskat;elhgan se “ανύπαρκτες”ιστοσελίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento μάρτυρας κατονόμασε ως μια από τις εν λόγω διαφημιστικές εταιρείες τη Zenith Media επίσημη διαφημιστική εταιρεία της Novartis παγκοσμίως. Μάλιστα ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στο FBI κατάλογο με 23 ιστοσελίδες που έλαβαν ποσά από τα μαύρα ταμεία της Novartis μέσω της Zenith Media.

Αυτές οι 23 ιστοσελίδες σύμφωνα με τον μάρτυρα φαίνεται ότι ανήκαν στον αποθανόντα εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολις Παναγιώτη Μαυρίκο ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Ιούνιο του 2016.

Οι συγκεκριμένες 23 ιστοσελίδες που φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας στο FBI είναι: megalwnwmeygeia.gr, kosmoskaiygeia gr, oikoumenikiygeia.gr lifenews.gr, juniusbrutus.gr, freegreece.gr, pagosmiaygeia.gr, akropolisnews.gr, epikairotitanews.gr, greeknews.biz, iatrikignomi.gr, ygeiasimera.gr, 24-wres.gr, greekonomy.gr, ellinikosvorras.gr, newpage.gr bankpage.grworldeconomy.gr, moneyday.gr, economylife.gr, enamag.gr, enathine.gr, grhealthnews.gr.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Documento