Τον άγνωστο κόσμο της αεροδιαστημικής μας συστήνει το ΑΠΘ στην 82η ΔΕΘ

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον άγνωστο και μεγάλο κόσμο της αεροδιαστημικής, τον πρώτο ελληνικό πύραυλο και τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα, θα έχουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του ΑΠΘ, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, το κοινό θα μπορεί εύκολα μέσα από το κινητό του να μετρήσει τα αντανακλαστικά του, το πόσο γρήγορα αντιδρά σε οπτικά ή ακουστικά ερεθίσματα και να συγκρίνει την απόδοσή του σε σχέση με την ηλικία και το φύλο του.

Επίσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει τον κίονα, Nymph in Arcadia, ύψους περίπου 2,5 μέτρων, όπου πάνω του θα μπορεί να διαβάσει αφαιρετικά στιγμές από τον πολιτισμικό, λαογραφικό πλούτο της ελληνικής παράδοσης και του ελλαδικού φυσικού περιβάλλοντος.

Θα παρουσιαστούν τα επιτεύγματα του ΑΠΘ

Πρόκειται για ορισμένα μόνο από τα πολλά επιτεύγματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν στην 82η ΔΕΘ, στον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ, στο περίπτερο 14, stand22. Συγκεκριμένα, στον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ, θα παρουσιαστούν:

-Το Project ASAT (Aristotle Space Aeronautics Team) από την ομάδα φοιτητών ASAT της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητή Κύρο Υάκινθο. Το ερευνητικό σχέδιο ASAT περιλαμβάνει ένα υπέρ-ελαφρύ μη επανδρωμένο αερόχημα, το μοντέλο ενός ελληνικού πυραύλου (rocket) και το μοντέλο ενός ελληνικού CubeSat, μικρών διαστάσεων δορυφόρου για μετρήσεις και δοκιμή τεχνολογιών σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη (Low Earth Orbit).

-Το σύστημα ReMeDeS, για την ακριβή μέτρηση κινητικών επιδόσεων και αντανακλαστικών με τη χρήση οπτικοακουστικών ερεθισμάτων, που δημιουργήθηκε από την Ομάδα R4A (Robotics 4 All) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

-Την εγκατάσταση Nymph in Arcadia, ένα πρωτότυπο πρόπλασμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με προηγμένες μεθοδολογίες ψηφιακού σχεδιασμού και έχει κατασκευαστεί ως ένα υβρίδιο επιμέρους καινοτόμων μεθοδολογιών κατασκευής. Το έργο δημιουργήθηκε από τη φοιτητική ομάδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Αναστάσιος Τέλλιος. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές/τριες: Άρτεμη Βαλυράκη, Πηνελόπη Γαρδίκα, Πωλίνα Γουμενάκη, Ελεάννα Γραμματοπούλου, Αργύρη Δεληθανάση, Δάφνη Δρόσσου, Σπύρο Νικολόπουλο, Γιώργο-Βλάση Πακαλίδη, Ειρήνη Παρθενίδου, Ιωάννα Σπυρίδη, Γεωργία Στρινοπούλου και Ελένη Χασιώτη. Η ομάδα εργάστηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου πειραματικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ.

 

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...