Τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου “κατηγόρησε” η Β. Σταμάτη

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, τέθηκαν «στο στόχαστρο» της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, κατά την δεύτερη και τελευταία ημέρα της απολογίας της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε «εγκληματική συμπεριφορά» απέναντι στον σύζυγό της και την οικογένειά του και υποστήριξε, επικαλούμενη όσα της έχει εκμυστηρευτεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη του, ότι Σημίτης και Παπανδρέου ήθελαν να εξοντώσουν τον μέχρι τότε σύντροφό τους στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη για παράνομες αμοιβές του συζύγου της, ο Κώστας Σημίτης έδωσε το «δακτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου με την προϋπόθεση να εξοντώσει τον σύζυγο της. Όπως σημείωσε η Β. Σταμάτη «ο άνδρας μου είπε ότι ο Σημίτης είναι “νονός”. Ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει».

Η ίδια επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί παλαιότερα σε κατάθεσή της σχετικά «με μεγάλο χρηματικό ποσό που ήθελε ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, να “φθάσει” στον Γιώργο Παπανδρέου». «Ο πρέσβης της χώρας επισκέφθηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, του είπε υπάρχει αυτό το ποσό για σένα και ο άνδρας μου απάντησε πως δεν το γνωρίζει. Του είπε υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που αφορά τον Παπανδρέου. Ο πρέσβης είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και ο άνδρας μου του είπε να επισκεφθεί αυτόν… Δεν ξέρω αν έγινε παραλαβή των χρημάτων…», τόνισε.