Με τον Μισέλ Μπαρνιέ συναντήθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με τον Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το χρονοδιάγραμμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν όλες τις εξελίξεις για τα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ευρώπη. Στην κορυφή της ατζέντας τους βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό ζήτημα. Συμφώνησαν ότι όλες της Ένωσης πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη, ιδιαίτερα προς τις χώρες αυτές που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές. Τους απασχόλησε, επίσης το θέμα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Επί μακρόν συζήτησαν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Και οι δύο εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα καταλάβει την πρώτη θέση και θα κατέχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε προς τον Μανώλη Κεφαλογιάννη την πρόθεσή να θέσει υποψηφιότητα στο προσεχές συνέδριο του ΕΛΚ τον Οκτώβριο που θα επιλέξει τον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε, επίσης, τον Γάλλο πολιτικό για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη βεβαιότητά του ότι στις επερχόμενες εκλογές που είναι πλέον πολύ κοντά η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι απλά πρώτο κόμμα αλλά θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.