Τον Νίκο Παπανδρέου στηρίζει το σύστημα Γεννηματά και… στη Θεσσαλονίκη

Την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη ηγεσίας, έχει αρχίζει να θυμίζει το προεκλογικό περιβάλλον στο κόμμα της κεντροαριστεράς. Μπορεί το κόμμα στις ευρωεκλογές να κατεβάζει 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά οι δύο έδρες που λογικά θα κατακτήσει το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, εκτιμάτε πως ήδη έχουν κατοχυρωθεί. Την μία αναμενόμενα θα πάρει ένας εκ των δύο ευρωβουλευτών της …ΕΛΙΑΣ, του αείμνηστου μορφώματος του Βενιζέλου, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αυτό λένε οι εκτιμήσεις εντός και εκτός κόμματος. Η Εύα Καιλή μάλλον θα τα βρει δύσκολα, διότι καλείται, εκτός του Ανδρουλάκη, να ανταγωνιστεί τον υποψήφιο της αγίας οικογένειας του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Παπανδρέου, όπως βέβαια και τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Αυτοί αποτελούν την ισχυρή τετράδα του ευρωψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, με τους δύο Νίκους, δηλαδή Ανδρουλάκη και Παπανδρέου, να εμφανίζονται ως τα λογικά φαβορί.

Ο πρώτος διαθέτει ένα ισχυρό προσωπικό μηχανισμό που βασίζεται σε στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ από την εποχή Σημίτη, όπως βέβαια και στο εναπομείναν εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο. Από την άλλη, ο γόνος Παπανδρέου διαθέτει, εκτός της… οικογενειακής πατέντας και μηχανισμού, και την υποστήριξη της Φώφης. Η Γεννηματά θέλει να «χαμηλώσει» τον Ανδρουλάκη ώστε να προφυλάξει τα νώτα της μετεκλογικά. Γνωρίζει πως δύσκολα θα αποφύγει την …πρόταση μομφής από την πλευρά Ανδρουλάκη αν το ΚΙΝΑΛ κινηθεί κάτω από το 8%, σενάριο καθόλου απίθανο όπως δείχνουν οι μη τσιμπημένες ή πληρωμένες από τα… κρυφά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπήσεις. Αλήθεια εκείνα τα 15 εκατομμύρια που βρέθηκαν κάποτε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ τι απέγιναν; Σε ποιο …συρτάρι βρίσκονται;

Νικολάκη Παπανδρέου πάντως μαθαίνουμε πως στηρίζει αναφανδόν και το πρώην «θείο βρέφος», και νυν …θείος σκέτο, του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης. Εργολαβικά έχει αναλάβει να υποστηρίξει το παιδί, που ως αδελφός του Γιώργου, δεν σκαμπάζει και πολλά από πολιτική. Μάθαμε πως όταν ο Νικολάκης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη για τριήμερη προεκλογική εκδρομή, ο… θείος πήρε τηλέφωνο σε διάφορους όπως και στον Σιμεών… του Συκεώνος που έλεγε και ο Σημίτης.

Όμως ο Σίμος, όπως αρμόζει σε ένα γνήσιο Πασόκο, για να δώσει πρέπει να πάρει. Ο Νίκος Παπανδρέου έκανε και συναντήσεις με Γεννηματικούς της Θεσσαλονίκης και τις επαφές συντόνισε ο «διευθυντής» Λευτέρης Παπαδόπουλος. Καμία σχέση με τον στιχουργό. Στις συναντήσεις των γεννηματικών που αναβαπτίστηκαν σε προεδρικούς –παπανδρεικούς, μετείχαν στελέχη όπως οι Ανθόπουλος, Αυγολούπης, Περίανδρος, Πετρόπουλος, Καλέργης, Κασάπης κ.α. που εξέφρασαν την υποστήριξη τους στο γόνο.

Γι αυτό λέμε πως οι δύο Νίκοι το έχουν λίγο η πολύ δεμένο και η Εύα θα μείνει με… το μήλο και ο Καμίνης θα καίγεται εν προεκλογική… καμίνω, μπας και δη ευρωβουλή με το κιάλι. Βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι την κάλπη…

Φ.Δ.