Τον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Αρκούδης

Τον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δημήτρης Αρκούδης, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, τον κόσμο, αλλά και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για τη μάχη που δίνεται σήμερα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο Δ. Αρκούδης συζήτησε:
➡️ Για τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ του δήμου και του οργανισμού απασχόλησης εργατικού δυναμικού μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης των δήμων με εργατικό δυναμικό.
➡️ Για τη συμβολή των κέντρων κοινότητας στην καταγραφή των αναγκών σε θέσεις εργασίας, στην ενημέρωση των πολιτών, και την ένταξη των ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας.
➡️ Για τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, με ΚΟΙΝΣΕΠ που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κομμάτι της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Αρκούδης και από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η ανεργία μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης έχει μειωθεί σημαντικά και στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα, οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους & όλες.