Τοποθετούνται νέες ψηφιακές κάμερες στις λεωφορειολωρίδες από τον ΟΑΣΘ

Νέες ψηφιακές κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι στους παραβάτες οδηγούς.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, έχουν γίνει οι πρώτες συναντήσεις με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν οι ψηφιακές κάμερες. Όπως είπε ο ίδιος οι κάμερες θα μπορούν να τοποθετηθούν σε περίπου 30 – 40 σημεία των λεωφορειοδρόμων.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει πραγματική κατάληψη στις λεωφορειολωρίδες από ασυνείδητους οδηγούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης, ο οποίος σημείωσε ότι οι απαραίτητες εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση η ψηφιακή καταγραφή των παραβάσεων σε βάρος όσων κινούνται ή σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες.

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΘ για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι ο Οργανισμός όφειλε να απαντήσει στον κ. Μπουτάρη και να «βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση» ενώ τόνισε ότι «και στο παρελθόν ο δήμαρχος έχει αναφερθεί απαξιωτικά για τον ΟΑΣΘ με ανακριβή στοιχεία».