Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τη Ρω στη Ρόδο δέχθηκε παρενόχληση από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ελληνικά μαχητικά εμπόδισαν τουρκικά να περάσουν στο FIR Αθηνών και ακολούθησαν αερομαχίες.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε πάντως σαφές μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα μιλώντας στην Ευρωβουλή, ενόψει των ευρωεκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

«Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε παρέμβαση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος ρώτησε εάν προβλέπεται από τη πλευρά της Γαλλίας κάποια δέσμευση για την προστασία των ελληνικών-ευρωπαϊκών συνόρων δεδομένης της τακτικής καταπάτησης που γίνεται από πλευράς της Τουρκίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μακρόν στο θέμα της άμυνας της κάθε χώρας όταν εκείνη απειλείται, «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους».

Ο Γάλλος Πρόεδρος προσέθεσε πως θεωρεί ότι η κάθε χώρα έχει δικαίωμα στην Άμυνα, έτσι και η Ελλάδα με τη Τουρκία, όπως έχει πει και σε συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ, ΕΡΤ