Τουριστικό άνοιγμα της Θεσσαλονίκης στην αγορά της Μάλτας και του Δουβλίνου

Σε κλίμα συγκίνησης τα στελέχη του τμήματος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα, έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα, καθώς, το 2019, είναι χρονιά, όπως είπαν, αποχωρισμού, αφού ο κ. Πέγκας αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η προϊσταμένη του τμήματος, Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, χάρισε στον αντιδήμαρχο το βιβλίο “Ιδιωτική Οδός”, του Οδυσσέα Ελύτη και μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία που είχαν 8 χρόνια τώρα.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, αλλά και όλους εσάς που είστε εδώ αυτά τα χρόνια και μας ακολουθείτε και μας συντροφεύετε και πιστεύετε στο έργο μας”, είπε ο κ. Πέγκας και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι έχουμε διανύσει μια μεγάλη και πολύ σημαντική διαδρομή όλοι μαζί. Για μένα είναι σημαντικό να είστε και στο μέλλον δίπλα σε αυτό το τμήμα τουρισμού που δημιουργήθηκε από το μηδέν και νομίζω ότι έχει προσφέρει στην πόλη και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Δεν σταματάει η διαδρομή του”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η υπεύθυνη της πρωτοβουλίας “Διπλωματία των Πόλεων”, Ιωάννα Μυταυτσή, ανακοίνωσε τις δύο επόμενες αποστολές για το 2019, η πρώτη στην Μάλτα το Μάρτιο και η δεύτερη τον Ιούνιο στο Δουβλίνο, ενώ θα προηγηθεί τον Φεβρουάριο και μια εσωτερική αποστολή στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται, ότι η αποστολή στη Μάλτα θα είναι ουσιαστικά η 20η αποστολή της “Διπλωματίας των Πόλεων” που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και της αντιδημαρχίας Τουρισμού και έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού, εκπαιδευτικού, ιατρικού, γαστρονομικού και επιχειρηματικού προοροσμού. Στην αποστολή συμμετέχουν, με δικά τους έξοδα, όσοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες το επιθυμούν, από το χώρο του τουρισμού και όχι μόνο.

ΑΠΕ/ΜΠΕ