Η τραγική ιστορία πίσω από το καμένο παράπηγμα στο Φοίνικα

Μια τραγική ιστορία «κρύβεται» πίσω από την είδηση για το καμένο ξύλινο παράπηγμα πίσω από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην περιοχή του Φοίνικα. Γιατί εκεί διέμενε υπό άθλιες συνθήκες -χωρίς ρεύμα και νερό- εν έτει 2017 μια τετραμελής οικογένεια (οι γονείς και τα δυο τους παιδιά, οκτώ και δέκα ετών με τη μητέρα να διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της). Μάλιστα, όλο το προηγούμενο διάστημα πολλοί περίοικοι προσπάθησαν να τους βοηθήσουν με κάθε τρόπο, μιας και ο πατέρας είναι άνεργος και υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Από τη χθεσινή φωτιά, που ξέσπασε μάλλον από τη σόμπα, η οικογένεια που ευτυχώς γλίτωσε, έχασε όλα της τα υπάρχοντα (χαρτιά, ταυτότητες) και κυρίως έχασε το μοναδικό χώρο που είχε για να στεγαστεί. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή οργανώνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί σπίτι για την οικογένεια.

finikasΌπως ανέφερε στη DailyThess ο 40χρονος άνεργος Μ.Χ.Α. (τα στοιχεία του υπάρχουν στη διάθεσή μας), που όπως ισχυρίζεται δεν λαμβάνει κανένα επίδομα πρόνοιας, του πρότειναν να μεταφέρει την οικογένεια του σε κέντρο αστέγων αλλά ο ίδιος δεν το θεωρεί κατάλληλο για παιδιά.

«Κάνω έκκληση για βοήθεια. Με κατηγόρησαν ότι ζητάω βοήθεια για να εισπράξω χρήματα. Δεν το κάνω γι’ αυτό. Είναι τραγική η κατάστασή μας. Από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Φοίνικα μας είπαν ότι θα μας βοηθήσουν αρχικά με το ενοίκιο και αυτή τη στιγμή ψάχνουμε σπίτι», σημείωσε ο 40χρονος, προσθέτοντας ότι μετά τη χθεσινή καταστροφή της μοναδικής περιουσίας τους η οικογένεια φιλοξενείται σε διάφορα σπίτια φίλων και συγγενών.