Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της πόλης τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις έξι το απόγευμα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, αναμένεται να συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο, άτομα του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου, που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δίνουμε την τελική μάχη στον Λευκό Πύργο την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Η μεγάλη στιγμή έφτασε για κάθε Έλληνα Πατριώτη. Για να υπερασπίσουμε την Τιμή και την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και της Μακεδονίας» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση.

Στην Καμάρα, την ίδια ώρα, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και οργανώσεων. «Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, και τον λαό της πόλης, σε αντιίμπεριαλιστική, αντιπολεμική, αντιεθνικιστική, διεθνιστική και αντικυβερνητική διαδήλωση» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους.

Τέλος στις 18:30, στο άγαλμα Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.