Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες βενζινάδικου στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπόριο καυσίμων

Τρία άτομα που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων συνέλαβαν οι αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία συνελήφθησαν  δύο άντρες ηλικίας 48 και 38 ετών και μία 38χρονη γυναίκα, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στο Κέντρο Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων βυτιοφόρο το οποίο διαπιστώθηκε ότι στις τέσσερις από τις οκτώ δεξαμενές του μετέφερε 14.250 λίτρα υγρών καυσίμων, για τα οποία δεν επεδείχθησαν από τον οδηγό τα νόμιμα παραστατικά για την κατοχή και διακίνησή τους (δελτίο αποστολής ή άλλο νόμιμο συνοδευτικό έγγραφο).
Επίσης, προέκυψε ότι μέρος των υγρών καυσίμων επρόκειτο να παραδοθεί στο συγκεκριμένο πρατήριο, ενώ άμεσα αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν η 38χρονη ιδιοκτήτρια και ο 38χρονος υπάλληλος του πρατηρίου.
Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται, ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του καυσίμου κατασχέθηκε.
Επίσης από το πρατήριο υγρών καυσίμων λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος και πραγματοποιήθηκε ποσοτική καταμέτρηση των υγρών καυσίμων.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.