Τριγμοί στην παράταξη του «ισόβιου» δημάρχου Θέρμης

Για έκτη φορά κατέρχεται στη μάχη για το Δήμο Θέρμης, ο «ισόβιος» δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ωστόσο ο αρχικά διαφαινόμενος «περίπατος», αναμένεται να μετατραπεί σε αγώνα ανωμάλου δρόμου.

 Ο μακροβιότερος δήμαρχος στη Μακεδονία, βρίσκεται αντιμέτωπος με διαλυτικές τάσεις στην άλλοτε  πολυσυλλεκτική  παράταξη του και με τους κομματικούς μηχανισμούς να μην φαίνονται διατεθειμένοι να του προσφέρουν  τη στήριξη τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το πολιτικό «διαζύγιο» με την πιθανή διάδοχό του Άννα Μίχου, που το όνομα της ακούστηκε και για τις περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία. «Διαζύγιο» που σηματοδότησε  το τέλος μιας κοινής πορείας δύο δεκαετιών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  Με δεδομένο ότι ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει απωλέσει  και άλλα βασικά στελέχη της παράταξης του, νυν και τέως δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους, με πιο γνωστούς προς το παρόν τους Κώστα Μπίκο και Δήμητρα Χίνη, φαντάζει μονόδρομος για τον ίδιο η αναζήτηση νέων συμμαχιών. Προς το παρόν πάντως αυτό που συναντά είναι «κλειστές πόρτες». Είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, ότι δεν εκλήθη ούτε στην πρόσφατη κλειστή σύσκεψη «αυτοδιοικητικών» στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς (κυρίως από το ΚΙΝΑΛ) που αναζητούν κοινό βηματισμό για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές.

 Αντίστοιχο το σκηνικό και στο χώρο της κεντροδεξιάς και τη Νέα Δημοκρατία. Η «γαλάζια» παράταξη φαίνεται αποφασισμένη να κατέλθει με δικό της υποψήφιο και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του δικηγόρου Χρήστου Φάσα, που ήταν αντίπαλος του κ. Παπαδόπουλου στις εκλογές του 2006.

 Έντονες είναι οι διεργασίες και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ όπου προκρίνεται η δικηγόρος Άννα Τσιφτελίδου, ενώ  το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον εκπαιδευτικό Φάνη Καρκατζούνη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θέρμης αποκτά νέο ενδιαφέρον,  με τον κύριο Παπαδόπουλο να αντιλαμβάνεται πλέον  πως οι βεβαιότητες του παρελθόντος δεν υφίστανται.