Τρεις δυνατές πρεμιέρες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τρεις δυνατές πρεμιέρες, η έναρξη σεζόν για το Kids Love Cinema και για το CineDoc, καθώς και μια κυριακάτικη γιορτή για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο  – European Art Cinema Day, επιφυλάσσει για τους λάτρεις του σινεμά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Επίσης, το ΦΚΘ ανακοίνωσε και μια νέα πρωτοβουλία του: Κάθε Σάββατο προσκαλεί τους αγγλόφωνους σινεφίλ που ζουν στη Θεσσαλονίκη, ή την επισκέπτονται, να δουν μια ταινία με αγγλικούς υπότιτλους.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

  • Οίκτος, το νέο φιλμ του Μπάμπη Μακρίδη, με τον Γιάννη Δρακόπουλο σε μια αξέχαστη ερμηνεία (αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας). Το Σάββατο στις 19:00 στο Ολύμπιον, η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.
  • Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ, η πολυαναμενόμενη ταινία του Λαρς φον Τρίερ, που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών (αίθουσες Ολύμπιον και Τζον Κασσαβέτης).
  • Με διαβατήριο τη γοητεία, του ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη Μιλάντ Αλαμί, μια ανεπιτήδευτη σπουδή πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Αφιερώματα και ειδικές προβολές

  • Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη μαγεία του ευρωπαϊκού σινεμά στο πλαίσιο της European Art Cinema Day την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και δίνει carte blanche στον Γιώργο Αρβανίτη, τον διεθνούς φήμης διευθυντή φωτογραφίας  και πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ, ο οποίος θα προτείνει τις αγαπημένες του ευρωπαϊκές ταινίες και θα συνομιλήσει με το κοινό.
  • Πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και για το Kids Love Cinema, την κυριακάτικη ζώνη προβολών για όλη την οικογένεια. Αυτή την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, βλέπουμε μαζί με τα παιδιά τις Ιστορίες από τη φύση, έξι εξαιρετικά animation μικρού μήκους με οικολογικό περιεχόμενο, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά, που κάθε παιδί πρέπει να δει!
  • Το Φεστιβάλ συναντά το CineDoc και αυτή τη σεζόν στις αγαπημένες Τετάρτες στο Λιμάνι! Η αρχή γίνεται με τον Χρυσό Αλέξανδρο του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Το μακρινό γάβγισμα των σκυλιών του Σίμον Λέρεν Βίλμοντ, μια ποιητική ματιά σε έναν πόλεμο που συνεχίζεται και στον αντίκτυπό του στην καρδιά ενός παιδιού, η οποία χτυπά πιο δυνατά από τις βόμβες.