Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που είναι προγραμματισμένη η  ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σήμερα 17 Μαΐου καλούν  σε συμμετοχή  εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα  στην Θεσσαλονίκη.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) προγραμματίζει  για σήμερα 17 Μαΐου   στις 10:30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του εργατικού κέντρου στην Αριστοτέλους 32. Μέσα από επίσημη ανακοίνωση  απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής σε  όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και  τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  «η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο που υπέγραψε, τώρα έρχεται με ένα ακόμα μνημόνιο να αποδομήσει την Κοινωνία και να γκρεμίσει ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Κάλεσμα ΠΑ.Μ.Ε

Ενεργή παρουσία  στην πανελλαδική κινητοποίηση έχει και το Πανεργατικό  Αγωνιστικό Μέτωπο   (Π.Α.ΜΕ) στις 17 Μαΐου στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 10:00 πμ.

Μαζί  με την στήριξη της  Επιτροπής για την Διεθνή   Ύφεση και  Ειρήνη Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Υ.Ε.Θ ),μέλη της οποίας θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις  , το πανεργατικό μέτωπο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως : «Κανείς δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα.Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα”.

 

Στην Καμάρα, στις 10:00 θα συγκεντρωθούν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

Στη συμβολή των οδός Εγνατία και Αγίας Σοφίας προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10:30 μέλη της ΟΚΔΕ και η κίνηση με την επωνυμία “Ξεκίνημα”.