Τρεις συλλήψεις μετά από έφοδο σε φαρμακαποθήκη

Έφοδο σε φαρμακαποθήκη πραγματοποίησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συλλαμβάνοντας τον ιδιοκτήτη της καθώς και δύο εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για «κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα» και σε βάρος των συλληφθέντων ηλικίας  49, 58 και 46 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με επιθεωρητές από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας 8.300 ευρώ περίπου, τρεις συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,
πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας 15.250 ευρώ και συναλλαγματικές συνολικής αξίας 2.500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.