Τρίτη ημέρα χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία είναι σήμερα, για τρίτη ημέρα, η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από το περασμένο Σάββατο.

Η επίσχεση θα διαρκέσει «μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρούν και να λογικευτούν και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του οργανισμού» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Στο μεταξύ θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων -όπως η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει προτείνει– και να αποφασίσει πότε αυτά θα κατατεθούν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη “πιθανότατα αύριο θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα”.

Κρίσιμη πάντως θεωρείται η αυριανή συνάντηση των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, στις 2 μ.μ. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, στη συνάντηση, η οποία ορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα συμμετέχει η διοίκηση του οργανισμού.