Τρομοκρατική επίθεση σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη – Δεκατρείς νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Για τρομοκρατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη κάνουν λόγο οι αρχές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο άτομα οπλισμένα, που βγήκαν από το φορτηγάκι που έπεσε σε κόσμο στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Ράμπλας, εισέβαλαν σε μπαρ και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Υπάρχουν μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κρατούν ομήρους στο μπαρ που ονομάζεται «Luna de Istanbul». Η αστυνομία αναζητά και δεύτερο λευκό βαν, μάρκας Fiat, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν πληροφορίες για δεκατρείς νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες μέχρι τώρα από την επίθεση με το λευκό βαν στη Ράμπλας. Ο οδηγός οδήγησε το όχημα πάνω στους πεζούς την ώρα που περίμεναν σε διάβαση και τους παρέσυρε διανύοντας 500 μέτρα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει επίσημη ενημέρωση ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς στην περιοχή. Οπως ανακοινώθηκε, Ντρις Ουκαμπίρ είναι το όνομα του ανθρώπου που νοίκιασε το βαν, και η ταυτότητα αυτή βρέθηκε μέσα στο φορτηγάκι.

Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.