Τσιγάρα και ποτά «πάνε κι έρχονται» λαθραία στο τελωνείο Προμαχώνα

Διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ποτών από το τελωνείο του Προμαχώνα. Μόνον εχθές, στο πλαίσιο καθημερινών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, για την πάταξη του λαθρεμπορίου, συνελήφθησαν 5 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ένας 69χρονος ημεδαπός, συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισαγάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 16 φιάλες με συνολικά 28 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, ενώ ένας 53χρονος υπήκοος Ρουμανίας διαπιστώθηκε να έχει εισαγάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 11 δοχεία με συνολικά 24 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης, με 32 φιάλες με συνολικά 22,4 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, πιάστηκε ένας 47χρονος ημεδαπός.

Και λαθραία τσιγάρα

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν και δύο άτομα που περνούσαν λαθραία στη χώρα ποσότητες τσιγάρων. Μία 37χρονη Βουλγάρα διαπιστώθηκε να έχει εισαγάγει και να κατέχει 70 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, ενώ κι ένας 42χρονος, επίσης Βούλγαρος επιχείρησε να εισαγάγει 50 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου συνεχίζονται.