Τσίπρας: Έδωσε στο δήμο το Σκοπευτήριο Καισαριανής εν μέσω εντάσεων

Το Σκοπευτήριο Καισαριανής περνά οριστικά στο Δήμο και τον λαό της Καισαριανής, τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ειδική εκδήλωση του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης. Η ομιλία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε απουσία του δημάρχου Καισαριανής, Ηλία Σταμέλου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» σε μια εκδήλωση που η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει για την «εξιλέωση» της. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, διαδηλωτές της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων πολιτικών οργανώσεων προσπάθησαν να πλησιάσουν το χώρο για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο, απωθήθηκαν με χημικά από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η ομιλία Τσίπρα

«Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση .Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχή. Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η «θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους… η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» από τη λαϊκή ορχήστρα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ.