Tweet του πρωθυπουργού περί Ωραιοκάστρου και άλλες αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα για το θέμα που προέκυψε τελευταία στο Ωραιόκαστρο και τις αποφάσεις ορισμένων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κατά των προσφυγόπουλων.

Με δύο tweet του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση στα γεγονότα σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες και πως «η αντίδραση κάποιων συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με τη στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

screenshot-2016-09-15-11-06-24

Ομοίως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήρε θέση: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις». Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 81η ΔΕΘ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο εναντίον των προσφυγόπουλων στα σχολεία, εκτιμώντας ότι δεν εκφράζουν το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, ούτε την πλειοψηφία των γονέων στα σχολεία.

Αλλά και η Κ.Ο. Ωραικοκάστρου του ΚΚΕ λέει «όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους». Στην ανακοίνωση χαιρετίζεται η στάση των εργαζομένων και των απλών ανθρώπων του λαού «που αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες» δίνοντας «την καλύτερη απάντηση στην απόπειρα της δημοτικής Αρχής, του δήμαρχου κ. Γαβότση αλλά και των γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής».

Για ιδεοληψίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”: “Δεν έχει κανένας άλλος το δικαίωμα να διαμορφώνει τα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά ζητήματα πέραν του υπουργείου Παιδείας. Το υπουργείο έχει μεριμνήσει και είναι σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για να υπάρξουν όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών αυτών. Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών και θα ολοκληρωθεί σύντομα και επομένως όλες αυτές οι αιτιάσεις που παρουσιάζονται περί μη εμβολιασμού και προβλημάτων δεν υπάρχουν”.