Τζανακόπουλος για ΕΥΠ: Μην τολμήσετε να αλλάξετε αναδρομικά τους όρους επιλογής

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, η συζήτηση του οποίου διεξάγεται σήμερα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε για τη  διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αλλά και για ρυθμίσεις που αφορούν θέματα άλλων υπουργείων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να κάνουν λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική πρακτική της νέας κυβέρνησης.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος απευθυνόμενος στο Προεδρείο της Βουλής και στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε τροπολογία του υπ. Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τον ορισμό της επιλογής δημόσιου φορέα.

“Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτίθεται να φέρει μία τροπολογία, ίσως να γνωρίζετε το περιεχόμενό της ίσως όχι”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

“Σε κάθε περίπτωση, εγώ θέλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση. Αν σκοπεύει να αλλάξει αναδρομικά όρους και προϋποθέσεις για τον ορισμό της επιλογής δημόσιου φορέα, έτσι ώστε να καλύψει παρανομία, η οποία έχει το προηγούμενο διάστημα επισημανθεί από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσει να το κάνει”, αναφερόμενος στην υπόθεση με τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, είχε καταθέσει χθες επίκαιρη ερώτηση για το ίδιο θέμα ρωτώντας τον πρωθυπουργό τα εξής:

1. Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;

2. Εξακολουθεί να ισχύει η προσωπική, ρητή σας δέσμευση προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξετε την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ήταν και παραμένει δική σας νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών;