Β. Κικίλιας: Τη γλώσσα της αλήθειας θα μιλήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο και το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, στηριγμένος πάντα στη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις που ξαναδίνουν νόημα στην ελπίδα», τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τη σημερινή ομιλία του προέδρου της Ν.Δ στη ΔΕΘ.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» κατηγορεί τον Α. Τσίπρα πως «υπερφορολόγησε αγρίως τους Έλληνες και διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη», καθώς «αύξησε το ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αντί να τον καταργήσει και στη συνέχεια όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους».

«Στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για άλλη μια φορά γέμισε αυταπάτες τον λαό, όπως με το περίφημο Παράλληλο Πρόγραμμα και τα άλλα ευφάνταστα των τελευταίων χρόνων», δήλωσε, ενώ άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για την αναφορά του στο ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί σε λίγα χρόνια με «φυσιολογικό τρόπο», αφού οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι ήδη πάνω από 70 ετών, κάνοντας λόγο για «ντροπή».

Οσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να την επικυρώσει, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό πως έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί.

«Έφερε μια επιβλαβή συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα που δίνει στους Σκοπιανούς τη μακεδονική γλώσσα, τη μακεδονική εθνότητα και φουντώνει αντί να σβήνει, τον αλυτρωτισμό στο γειτονικό κράτος και στα Δυτικά Βαλκάνια. Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Τσίπρας που ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει στο μέλλον τη συμφωνία» υπογραμμίζει.

Και διευκρινίζοντας ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι «ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής των Διεθνων Σχέσεων γνωρίζει ότι από τη στιγμή που μια συμφωνία έχει τις υπογραφές δύο πρωθυπουργών και η διαδικασία στο ΝΑΤΟ εκκινήσει, αυτή δεν αναστρέφεται. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα κουβαλούν μόνιμα στις πλάτες τους, το βάρος της παραχάραξης της Ιστορίας, της απεμπόλησης των μακεδονικών αγώνων, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη δέσμευση του πρωθυπουργού για επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, υποστηρίζει πως οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν δεσμευτεί για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους, τέσσερα χρόνια πριν.

«Δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι πρέπει να πάρουν τα αναδρομικά, που σαφώς δικαιούνται. Αλλά για μια ακόμη φορά ακούσαμε μόνο μια υπόσχεση. Ούτε το χρόνο υλοποίησης, ούτε το πότε θα αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών, ούτε τον αριθμό των δόσεων», αναφέρει ο κ. Κικίλιας.