Β. Λεβέντης: Ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλύσει τη ΝΔ και θα τα καταφέρει

Οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο με διαλυμένη τη Ν.Δ. λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι για το ίδιο ζήτημα μετά τις εκλογές «θα τεθεί θέμα περί ευθύνης υπουργών για τον Κοτζιά και τον Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον Real FM σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλύσει τη Ν.Δ. Και θα τα καταφέρει, γιατί η Ν.Δ. λέει ότι δεν δίνει τις Πρέσπες και τη νύχτα των εκλογών -υπό την πίεση του Αμερικανού πρεσβευτή- θα τα δώσει όλα. Θα ξεβρακωθεί και η Ν.Δ. και εκεί θα υπάρξουν 30 βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι θα φύγουν».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε επίσης ότι θα δικαστούν οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Απέφυγαν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απέφυγαν τη Βουλή, πήγαν μόνοι τους και υπέγραψαν. Τη χώρα τη δέσμευε το προηγούμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οπότε παραβίασαν αυτό το πράγμα. Εγώ θεωρώ ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί θέμα περί ευθύνης υπουργών για τον Κοτζιά και τον Τσίπρα» εκτίμησε.

Όσον αφορά το τι θα ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων εάν έρθει πρόταση για προανακριτική στη Βουλή για τα θέματα της Υγείας, ο κ. Λεβέντης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εμείς θα ψηφίσουμε “παρών”, διότι ζητούμε να σταματήσει η κλεψιά, ενώ αυτοί κυνηγούν ο ένας τον προηγούμενο. Και την άλλη φορά στις δέκα κάλπες ψηφίσαμε “παρών” για να μην μετέχουμε σε αυτό. Φοβάμαι ότι μπορεί να έκλεψαν, γιατί είναι το σύστημα τέτοιο, που όλοι οι υπουργοί μπορεί να εμπλέκονται σε σκάνδαλα».

Αναφερόμενος στο κόμμα του υπογράμμισε ότι «δεν είχαμε καμία κρίση, απλά κάποιοι βουλευτές επηρεασμένοι από ένα κλίμα αποστασιών, το οποίο δημιουργεί μάλλον τώρα τελευταία ο κ. Μητσοτάκης, στο παρελθόν ήταν και ο Τσίπρας στο παιχνίδι, διάλεξαν το δρόμο της εξόδου από το κόμμα. Αλλά αυτό δεν συνιστά κρίση γιατί οι βουλευτές αυτοί είχαν διοριστεί, δεν ήταν εκλεγμένοι με σταυρό»

Και πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης: Ο κ. Μητσοτάκης τα παίζει όλα για όλα για να βγει πεντακομματική Βουλή και είμαστε το έκτο κόμμα. Από ό,τι καταλαβαίνετε του μπαίνουμε στο ρουθούνι».