Β. Λεβέντης: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές για να μη χάσει την εξουσία…

Τη μη εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, διαβλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας πως ο Κ. Μητσοτάκης, θα επιλέξει τον δρόμο των πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία λόγω απλής αναλογικής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει να καταργήσει την απλή αναλογική, «το μόνο καλό που έκανε ο Τσίπρας», προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία. «Θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης του αφού ισχυροποιήσει τη θέση της ΝΔ με μία εικόνα ευημερίας» είπε και πρόσθεσε πως «θα επιδιώξει τις διπλές εκλογές πολύ πριν κλείσει την τετραετία. Διότι αν πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα τις χάσει λόγω των αντιλαικών μέτρων που θα πάρει».  Όπως είπε, ο Κ. Μητσοτάκης που «είναι εξουσιομανής και φασιστικής νοοτροπίας», γι αυτό το λόγο εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ και τη Γεννηματά, ώστε μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης να «περάσει» τώρα την ενισχυμένη αναλογική και με τις διπλές εκλογές «να διατηρηθεί αυτόνομος στην εξουσία».

Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μέσα της φασιστικά χαρακτηριστικά…

«Έψαξα όλες τις χώρες της Ευρώπης και είδα πως σχεδόν παντού υπάρχουν συμμαχικές κυβερνήσεις, αλλά εδώ ο Μητσοτάκης θέλει να είναι αυτόνομος. Αντί να ζητάει συνεργασίες και συναινέσεις, θέλει να κυβερνάει μόνο του» τόνισε και υποστήριξε πως «η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μέσα της φασιστικά χαρακτηριστικά». Επίσης απέρριψε και την αύξηση του εκλογικού πλαφόν στο 5%, λέγοντας πως είναι “τρέλα και φασισμός”, αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Για την αποτυχία του κόμματος του να εισέλθει στη Βουλή, είπε πως δέχθηκε εκβιασμούς και απειλές από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, να αλλάξει στάση στο μακεδονικό. Δεν δέχθηκε και τελικά λόγω της δική του συνεπούς στάσης, πλήρωσε τον πόλεμου πιέσεων και αποκλεισμών που επέβαλε το κατεστημένο.  «Ο Τσίπρας έκανε τη μισή προδοσία, ο Μητσοτάκης κάνει την άλλη μισή, και να το δείτε θα παραδώσει και το Αιγαίο» είπε και τόνισε πως τα συμφέροντα τον οδήγησαν στη ήττα, αλλά μαζί του έχασε και η χώρα, διότι θα λείπει από τη Βουλή η αποκαλυπτική φωνή της Ένωσης Κεντρώων .

Επίσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που προεκλογικά προπαγάνδιζαν υπέρ του Α. Τσίπρα και τώρα εκθειάζουν τον Κ. Μητσοτάκη.

Φ.Δ.