Παπαγεωργόπουλος: Μπορώ να αναλύσω στον κ. Τσίπρα πώς ένας αθώος σπιλώθηκε χωρίς στοιχεία

Με γραπτή του δήλωση στην οποία υπερασπίζεται την αθωότητά του απαντά ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη χτεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο όνομά του κατά την ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Η δήλωση είναι η εξής: «Ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στην χθεσινή του (18/05) ομιλία στην Βουλή αναφέρθηκε και στο δικό μου όνομα. Θα τον παρακαλούσα ειλικρινά, να με καλέσει μία ημέρα στο Γραφείο του, να του αναλύσω με αδιάσειστα στοιχεία πώς ακριβώς ένας απολύτως αθώος άνθρωπος, που σε όλη του την ζωή αγωνίσθηκε για ιδανικά και αξίες και ύψωσε την Ελληνική Σημαία σε όλες τις χώρες του κόσμου και με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να στοχοποιηθεί για ευνόητους λόγους, να σπιλωθεί και να ενοχοποιηθεί χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο».

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ, στο δήμο Θεσσαλονίκης, ποινή που μειώθηκε ακολούθως το 2014 σε 12 χρόνια.

Αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στις 28 Ιουλίου 2015, λόγω προβλημάτων υγείας έχοντας εκτίσει 2 χρόνια, 5 μήνες, και μία μέρα από την ποινή των 12 χρόνων που του είχε επιβληθεί.