Βασίλης Κατσίκης: Κωμωδία και θρίλερ οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά… Στα πενήντα και βάλε αποφάσισα να εμπλακώ στις δημοτικές εκλογές, στον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Μαζί” της Κατερίνας Νοτοπούλου, στην πόλη που έζησα τα πιο πολλά μου χρόνια. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Ήταν όμως μια απολύτως συνειδητή επιλογή.Καταρχήν, διότι τόσα χρόνια σε αυτήν την πόλη και όντας ένας πολίτης με έντονη δράση και σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, δεν βρήκα ποτέ αρωγό τον Δήμο. Επιπλέον, διότι η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στις “παρέες εκείνες” που τόσα χρόνια την χρησιμοποίησαν για τα δικά τους συμφέροντα.
Τέλος, γιατί πιστεύω πως η Κατερίνα Νοτοπούλου, αυτό το νέο παιδί έχει πολλά να δώσει στην πόλη μας. Έχει όρεξη, είναι καλλιεργημένη, έχει δομημένη σκέψη και είναι αποφασιστική. Άλλωστε η πόλη μπορεί να ανήκει στο μέλλον της!

Στη Θεσσαλονίκη οι δημοτικές εκλογές είναι μια κωμωδία και ένα θρίλερ

Κωμωδία όχι κατ’ ανάγκη καλή, είναι να βλέπεις τις απέλπιδες προσπάθειες εκείνων των πολιτικών της Θεσσαλονίκης  που ενώ είναι ξεπερασμένοι και γραφικοί,  επιμένουν με την ίδια λαϊκίστικη προπαγάνδα, να θέλουν πάλι τα οφίτσια που είχαν για πολλά χρόνια και τα έχασαν! Κάποιοι ακόμα και με δικαστικές αποφάσεις. Κωμωδία είναι να  βλέπεις δήθεν να κοντράρονται δύο εκπρόσωποι της δεξιάς, ενώ ξέρεις πως αυτό έγινε για λόγους στρατηγικής και μόνο!Θρίλερ θα είναι η Κυριακή των εκλογών.  Η Θεσσαλονίκη που παλαιότερα έδινε τεράστια ποσοστά στους δεξιούς εκλεκτούς της, έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα με τη δημαρχία του εναλλακτικού και απρόβλεπτου Γιάννη Μπουτάρη και τώρα βρίσκεται σε μια απορία! Η δεξιά αστική Θεσσαλονίκη δεν έχει  ξεκάθαρα έναν εκλεκτό ταξικό εκπρόσωπο και γι αυτό βλέπουμε τόσους πολλούς μνηστήρες…

Η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο συνδυασμός Θεσσαλονίκη μαζί, δεν έχει να φοβηθεί  από όλο αυτό, γιατί οι προτάσεις της στηρίζουν τη Θεσσαλονίκη των πολλών. Των πολιτών εκείνων που θέλουν να ζουν σε μια έξυπνη και εύκολη πόλη.  Σε δομές που θα είναι δίπλα στις γυναίκες, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα ΑΜΕΑ. Τη Θεσσαλονίκη των νέων, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων του πολιτισμού, των επαγγελματιών,  των παιδιών. Μια απ’ τις προτάσεις μου που παλεύω καιρό τώρα, είναι η δημιουργία Κινηματογραφικού και Οπτικοακουστικού Πάρκου στην Θεσσαλονίκη. Το Πάρκο αυτό μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της Κινηματογραφικής και Οπτικοακουστικής Παραγωγής στα Νοτιοανατολικά Βαλκάνια! Ένα φιλόδοξο έργο που με τα κίνητρα που πλέον δίνονται στον τομέα αυτόν από τους αναπτυξιακούς νόμους της κυβέρνησης μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Έτσι, η Θεσσαλονίκη θα μπορεί να φιλοξενήσει γυρίσματα μεγάλων ταινιών, αλλά και να δημιουργηθούν νέα στούντιο – set με επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό. Η υλοποίηση μια τέτοιας πρότασης θα δώσει πολλές θέσεις εργασίας σε ηθοποιούς, βοηθητικούς ηθοποιούς, τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, makeupartist, κατασκευαστές σκηνικών, μουσικοσυνθέτες και πολλές μα πολλές άλλες ειδικότητες. Παράλληλα, υποστηρίζω την μεταφορά της ΕΡΤ3 καθώς και ορισμένων δραστηριοτήτων του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο πάρκο αυτό.Ας μην ξεχνάμε ότι οι εγχώριες εταιρείες παραγωγής θα είχαν μεγάλα κίνητρα να μεταφερθούν εκεί, αφού θα αναβάθμιζαν την εργασία τους. Ο χώρος που θεωρώ κατάλληλος για την δημιουργία εντός τέτοιου πάρκου, είναι η περιοχή των Λουτρών της Θέρμης, που ανήκουν στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, αλλά σε συνεργασία με τον Δήμο της Θέρμης θα μπορούσαν να συμπράξουν σε μια διαδημοτική επιχείρηση. Τέτοια έργα αναπτυξιακά με επίκεντρο τον πολιτισμό, έχει ανάγκη η περιοχή μας…

* O σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βασίλης Κατσίκης,  δημιούργησε ταινίες όπως το “Αι Φορ – Λούφα και Απαλλαγή”, “CCTV”, “Lurk” καθώς και τις σειρές ντοκιμαντέρ  Mixer και την εκπομπή ΣουΚουΤου του ΑΠουΘου  στην ΕΡΤ3. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Μαζί” με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου.