Βέλγοι γιατροί δώρισαν έξι θερμοκοιτίδες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ομάδα Βέλγων πανεπιστημιακών γιατρών δώρισε έξι θερμοκοιτίδες για πολύ πρόωρα νεογνά στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη της βελγικής ιατρικής κοινότητας στους Έλληνες ασθενείς και γιατρούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας «όχι στο Grexit στην υγεία», που διεξήγε την περασμένη χρονιά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ULB των Βρυξελλών σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasme, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Saint-Pierre και με την υποστήριξη μιας σειράς άλλων βελγικών νοσοκομείων.

«Είναι σαφές ότι με αυτήν τη χειρονομία δεν θα λύσουμε την ιατρική κρίση στην Ελλάδα. Αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τους Έλληνες γιατρούς που υποφέρουν από την έλλειψη εξοπλισμού και υποστήριξης» δήλωσε ο πρύτανης του ULB, Ιβόν Ενγκλέρ, ο οποίος ήταν παρών στην παράδοση των έξι θερμοκοιτίδων στη Θεσσαλονίκη. «Με αυτές τις θερμοκοιτίδες μπορούν να σωθούν οι ζωές των νεογέννητων, των αυριανών ευρωπαίων πολιτών» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως παράλληλα οι Βέλγοι γιατροί θα συνεχίσουν να ασκούν «πίεση στις πολιτικές αρχές» για τη διαφύλαξη του ελληνικού προϋπολογισμού για την υγεία.