Βενιζέλος: Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ

Την πικρία του για τη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά προς το πρόσωπό του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τρεις ημέρες μετά της συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε τις πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που ήθελαν να θέτει όρο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μίλησε για διαφορές στρατηγικής που τον απομακρύνουν από την παράταξη.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΪ περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννματά το Σάββατο που οδήγησε σε ρήξη τις δύο πλευρές.

Ο πρώτην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως «με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.» ενισχύεται η Νέα Δημοκρατία και διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν να ζητά να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας λέγοντας ότι «δεν είχε ζητήσει τίποτε από κανέναν».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στάθηκε ιδιαίτερα στη «γραμμή» που χαράζει η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορώντας τη Φώφη Γεννηματά πως δημιουργεί το «ΚΚΕ του Κέντρου» βάζοντας τον εαυτό του στην αντίπερα όχθη που θέλει ένα κόμμα «που θα παίζει καθοριστικό ρόλο για τη χώρα».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έγκριτος Συνταγματολόγος διέκρινε στροφή στην πολιτική που είχε χαράξει μέχρι τώρα το κόμμα επιρρίπτοντας ευθύνες στη Φ. Γεννηματά που προϊδέασε για το τελικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών: «Με θλίψη άκουσα την κ. Γεννηματά να εμφανίζεται στα ΜΜΕ ανακοινώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, νίκη της Ν.Δ. με αυτοδυναμία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού αναφέρθηκε στο τι συμβολίζει για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε πως εκείνος «σήκωσε το βάρος τόσο της παράταξης ως πρόεδρος», όσο και της χώρας «ως υπουργός εθνικής ανάγκης».

Στρέφοντας τα βέλη του εναντίον της προέδρου του Κινήματος είπε πως είναι «θύμα μιας προσωπικής σκοπιμότητας» και μιας επιλογής αυτοχειριασμού της παράταξης.

Αναφερόμενος στον Γ. Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» αλλά «δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα» υπογραμμίζοντας πως το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει η κ. Γεννηματά είναι «η απομάκρυνσή του» καθώς «όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανώς απογοητευμένος υπογράμμισε «δε με θέλουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.» και ξεδίπλωσε τη στρατηγική του που μπορεί να θεωρηθεί και σαν πρόταση συγκυβέρνησης της Ν.Δ. με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. λέγοντας πως «αντί να μετέχουμε στο στρατόπεδο της νίκης, κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε σε ένα ΚΙΝ.ΑΛΛ. που «θα παίζει καθοριστικό ρόλο στη χώρα» και με μεγάλη πικρία διαπίστωσε πως «στη Νέα Δημοκρατία τον σέβονται σε αντίθεση με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.».

Όσον αφορά το μέλλον του στην πολιτική δε θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, αρνήθηκε πως πρόκειται να πάει στη Ν.Δ. ή πως σκέφτεται να δημιουργήσει κόμμα και τόνισε πως τώρα ασχολείται «με τα θέματά του».

Efsyn