Βερολίνο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Βερολίνου, με περισσότερα από 1.000 άτομα να έχουν συγκεντρωθεί κοντά στην Αλεξάντερπλατς, όπου γίνεται το εκλογικό πάρτι του κόμματος. Σημειώνεται ότι η Εναλλακτική για την Γερμανία συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 13,4%.

Στη γερμανική πρωτεύουσα μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν τη συγκέντρωση έξω από την αίθουσα που είχε νοικιάσει το ακροδεξιό κόμμα. Υπό τα συνθήματα «όλο το Βερολίνο μισεί τους ναζί», «έξω οι ναζί» και «ο ρατσισμός δεν είναι εναλλακτική», οι κυρίως νεαροί διαδηλωτές εξέφραζαν το θυμό τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε στο Twitter ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές. «Πρέπει να δείξουμε ότι δεν θα δεχθούμε ένα τέτοιο κόμμα στην Μπούντεσταγκ», δήλωσε ο Ματίας, ένας διαδηλωτής.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν όμως και σε άλλες γερμανικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Μπούντεσταγκ.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων, αυθόρμητες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τα γραφεία του AfD στην Κολωνία, όπου συγκεντρώθηκαν 400 άνθρωποι, στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Βερολίνο.

ΑΠΕ