Βίντεο – ντοκουμέντο από το μπαράζ διαρρήξεων στη Θέρμη

Μπαράζ διαρρήξεων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Θέρμης.

Σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθηση καταγράφονται τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, να αποπειρώνται διάρρηξη σε οικία της νέας επέκτασης Θέρμης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 14/12/2019 και ώρα 21:00.

Η αστυνομία κλήθηκε για το συμβάν χωρίς να υπάρξει κάποια σύλληψη.

Να σημειωθεί πως την ίδια μέρα η αστυνομία κλήθηκε για ακόμα 7 περιστατικά στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί από αρχές Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου έγιναν 12 διαρρήξεις και απόπειρες. Σε κάποια περίπτωση μάλιστα ο κάτοικος, που βρισκόταν εντός της οικίας του,  ήρθε αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Εντύπωση προκαλεί πως, στο παραπάνω περιστατικό, ο πολίτης κλήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, αφού το διαθέσιμο περιπολικό βρισκόταν μακριά!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας Βασιλικών,  τα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή είναι τόσα πολλά που η αστυνομία απλά δεν προλαβαίνει, ενώ για όλο το Δήμο Θέρμης  διατίθεται ένα περιπολικό! Να σημειωθεί ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης είναι  53000 ενώ στην πόλη της Θέρμης, 16000.

Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και την μη ύπαρξη φωτισμού στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ οι ώρες «προτίμησης» των διαρρηκτών είναι 18:00-21:00. Η αστυνομία απλά συνιστά τυπικά μέτρα προφύλαξης, προφανώς μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στο έργο της.

Οι κάτοικοι της νέας επέκτασης Θέρμης, πραγματοποιούν έκτακτη συνάντηση, σήμερα Σάββατο 15/12 και ώρα 12:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, με θέμα συζήτησης το πρόβλημα των διαρρήξεων στην περιοχή.