Βουλή: Εγκρίθηκε η απόφαση για τη στήριξη των πληγέντων

Η καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας και οι τραγικές της συνέπειες συζητήθηκαν σήμερα στη Βουλή, η οποία ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη στήριξη των πληγέντων.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την αρωγή στους πυρόπληκτους ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης είπε παρακολούθησε και παρακολουθεί την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε με δεκάδες θύματα και ανακοίνωσε στο Σώμα και τυπικά την απόφαση για τη διάθεση ποσού 10 εκατομμυρίων ευρώ από το αποθεματικό της.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην άμεση ανταπόκριση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής με την διενέργεια αιμοδοσίας για τα θύματα, αλλά και στην απόφαση να στηριχθούν απευθείας παιδιά που έχουν χάσει την οικογένεια τους. Αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση να συσταθεί ειδική επιτροπή στο Γ’ Θερινό Τμήμα, ώστε να υπάρξει ακρόαση όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και να εισηγηθεί μέτρα ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική η διαδικασία πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών.