Βραδιά Πανσελήνου τη Δευτέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Αυγούστου

«Οι μουσικοί του δρόμου στο Μουσείο» είναι ο τίτλος της συναυλίας με τους μουσικούς του δρόμου, που θα πλαισιώσουν τη γιορτή του φεγγαριού, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ.

Σ’ ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα με ακούσματα από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή στον κήπο της Κεντρικής εισόδου του Μουσείου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο «Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης», οι επισκέπτες όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια!

Συμμετέχουν οι Sailing Tomatoes, Λόγου Χάρη & η Μαρία Ευλαβή με μία ευρεία γκάμα επιλογών, από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις του ΑΜΘ τον Αύγουστο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις εκδηλώσεις του τον Αύγουστο.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Παρασκευή 18 Αυγούστου (20:00)

Το ΑΜΘ υποδέχεται και ξεναγεί Ιταλούς ερευνητές και φοιτητές οι οποίοι θα περπατήσουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Καβάλα ως τις 31/8, ακολουθώντας την πιθανή πορεία της αρχαίας Εγνατίας οδού.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Δευτέρα 28 – Τρίτη 29 Αυγούστου

Το ΑΜΘ φιλοξενεί το ετήσιο συμπόσιο διδακτορικών φοιτητών που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αγγλικών Σπουδών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αγγλικών Σπουδών.

Η ΟΠΕΡΕΤΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ«Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ»  ΣΤΟ ΑΜΘ

Τετάρτη 30 Αυγούστου (21:00)

Οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ θα ανεβάσουν την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελαρίδη «Ο Βαπτιστικός» στο αίθριο του Μουσείου.

Τον Αύγουστο συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις:

  • «Πανεπιστημιού-πολη Α.Π.Θ. 90+χρόνια λειτουργίας. 100 + χρόνια χωρικού σχεδιασμού»
  • «Ειδώλιο ένας μικρόκοσμος από πηλό»
  • «Ορφικό φως»