Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας από το Φεστιβάλ Δράμας σε ταινία του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ

Το«Sad Girl Weekend» των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας στο 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε 15-21 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ταινία αποτελεί την πτυχιακή εργασία των δημιουργών της για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ και οι περισσότεροι από τους συντελεστές της είναι φοιτητές ή απόφοιτοι του ίδιου Τμήματος.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά το τελευταίο Σαββατοκύριακο που περνούν μαζί τρεις κολλητές φίλες, δύο από τις οποίες πρόκειται να φύγουν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι το «αντίο» είναι δύσκολο να ειπωθεί. Το «Sad GirlWeekend»συνιστά, στην ουσία, τον αποχαιρετισμό των δημιουργών του στα φοιτητικά τους χρόνια.

Έπειτα από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, η ταινία έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 42o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, όπου και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας, αλλά και Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών για τη δουλειά του ενδυματολόγου της ταινίας, Βαγγέλη Καμπέρη.

Sad GirlWeekend | Συντελεστές & Ηθοποιοί:

Πρωταγωνιστούν: Έλσα Λεκάκου, Τζωρτζίνα Λιώση, Νατάσα Εξηνταβελώνη / Σενάριο & Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη / Παραγωγή: Ηρώ Αηδόνη, Δημήτρης Τσακαλέας, Μαρία Λασκαρίδου, Σωτήρης Πετρίδης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου / ArtDirector: Βαγγέλης Καμπέρης / Μοντάζ: Παύλος Λύγουρης / Ηχητικός Σχεδιασμός & Μίξη: ΒάλιαΤσέρου / CGI Artist: Ανέστης Εραλίδης / Μουσική: Melentini / Ηχοληψία: Εύη Δρακοπούλου / ColorCorrection: Μάνθος Σάρδης / Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά / Τίτλοι: Νίκος Πάστρας / Συμπαραγωγοί: MarniFilms, ArtcutMovingImageProductions / Σχεδιασμός Αφίσας: BarbaDee / Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Trailer Ταινίας: https://vimeo.com/345660417

Facebook Page: https://www.facebook.com/sadgirlweekend