Το βρέφος που έχασε τη ζωή του ήταν το παιδί πυροσβέστη που επιχειρούσε στο Μάτι

Νέα συγκλονίστηκα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για τις ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίχτηκαν στη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική. Μια από αυτές είναι το γεγονός, ότι πυροσβέστης που έδινε μάχη με τις φλόγες στο Μάτι Αττικής για να προστατεύσει τη ζωή συμπολιτών του, είναι ο πατέρας του εξαμηνίτικου βρέφους που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας…

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλο.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σταθόπουλος, το πρώτο θύμα της πύρινης λαίλαπας, το μόλις 6 μηνών βρέφος που πνίγηκε από τους καπνούς στο Μάτι, ήταν το μωρό ενός εκ των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, ο πυροσβέστης έσπευσε στην υπηρεσία του μόλις σήμανε συναγερμός. Κατά τραγικό τρόπο, η πυρκαγιά που τον απομάκρυνε από το σπίτι του ήταν εκείνη που προκάλεσε τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού του, που ήταν το πρώτο θύμα της τραγωδίας. Η γυναίκα του  δίνει τη δική της μάχη για τη ζωή στην εντατική.