Βρήκε γενικό γραμματέα του δήμου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας;

Μπορεί για κάποιους να είναι νωρίς, αλλά οι συζητήσεις για την πλήρωση των θέσεων στη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν ξεκινήσει, όπως βέβαια και οι διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων για τη συγκρότηση διοίκησης.

Το ενδιαφέρον για πολλούς εστιάζεται στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου. Η θέση αυτή είναι νευραλγική, διότι ο γενικός γραμματέας ενός δήμου έχει την ευθύνη του συντονισμού όλων των υπηρεσιών του δήμου και ελέγχει σχεδόν τα πάντα, ανάλογα με το ποιες αρμοδιότητες του παραχωρεί ο δήμαρχος. Συνεπώς η θέση του γ.γ. στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ισοδυναμεί ίσως με υφυπουργείο. Ποια ονόματα ακούγονται; Ναι υπάρχουν ήδη ονόματα. Το πρώτο όνομα είναι του θεολόγου και καθηγητή Νικηφόρου Δημήτρη, στενού συνεργάτη του Ζέρβα, με μεγάλη εμπειρία στα διοικητικά, καθώς ήταν γενικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Ξεχωριστή περίπτωση λένε όσοι τον γνωρίζουν.

Το άλλο όνομα που ακούσαμε είναι του Ευθύμη Φωτόπουλου, απερχόμενου δημάρχου Δέλτα. Το μεγάλο του ατού είναι πως γνωρίζει από αυτοδιοίκηση και απο δημοτικά προβλήματα. Επίσης διατηρεί καλές σχέσεις με τον Α. Τζιτζικώστα όπως και με τη ΝΔ, από την οποία προέρχεται. Το τελευταίο δεν θεωρείται εμπόδιο παρότι ο Ζέρβας δηλώνει κεντρώος. Πάντως οι αποφάσεις μετά το ταξίδι Ζέρβα στην Αμερική…

Φ.Δ.