Ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος του ΜεΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου του ΜέΡΑ25, ενόψει του «περιφερειακού» συνεδρίου του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία, πιθανά στις αρχές του 2020, αλλά και ενόψει του πρώτου καταστατικού και οργανωτικού συνεδρίου του ΜέΡΑ25, στις 22-24 Μαΐου στην Αθήνα.

Η εναρκτήρια προσυνεδριακή διαδικασία στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματισθεί για αύριο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ, στην «αίθουσα Νερού» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της Α’ Θεσσαλονίκης, του ΜέΡΑ25, με ανακοίνωση της, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του ΜέΡΑ25, αλλά και σε «όσες και όσους ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν, να παραβρεθούν στην εκδήλωση».

Στο συντονισμό της διαδικασίας θα είναι ο τομεάρχης Μακεδονίας Θράκης του ΜεΡΑ25, Βασίλης Ρόκος και τα θέματα που θα μας απασχολήσουν το διάλογο είναι:

  • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη μας (ΟΑΣΘ).
  • Η πρόταση του ΜέΡΑ25 για μια ανοιχτή και από τα κάτω διακυβέρνηση, μέσα από τον θεσμό των ΔΙΑΣΚΕΠ (Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών), ο οποίος αποτελεί μια ευρύτερη πρόταση του ΜέΡΑ25 για διάφορους τομείς πολιτικής.
  • Ιεράρχηση των σημαντικότερων θεμάτων της εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης
  • Προτάσεις και θέματα για τον προσυνεδριακό διάλογο.

«Οι διαδικασίες στον προσυνεδριακό μας διάλογο είναι ανοιχτές και οι πολίτες μπορούν να έρθουν και να τις παρακολουθήσουν» τονίζει ο Βασίλης Ρόκος και σημειώνει πως το ΜεΡΑ 25 Θεσσαλονίκης, πέρα από τις διαδικασίες προς το συνέδριο, συντονίζει και μία σειρά από παρεμβάσεις, δίνοντας στην παρούσα φάση βάρος στα θέματα του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. «Έχουμε πρόσφατα καταθέσει επερώτηση για την κατάσταση στη λίμνη Κορώνεια και θα συνεχίσουμε με τα θέματα του Σειχ Σου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενώ παρακολουθούμε στενά και το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΑΣΘ» τονίζει.

«Η αυριανή είναι η πρώτη μας προσυνεδριακή διαδικασία στη Θεσσαλονίκη και θέλουμε τους πολίτες να έρθουν και να μας γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί μας, διότι επιθυμούμε μία πραγματική διαβουλευτική διαδικασία με την κοινωνία» τονίζει και η υπεύθυνη Επικοινωνία του ΜεΡΑ25 Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Παθιάκη.

Φ.Δ.