Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά στις 6 το απόγευμα η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την συζήτηση ανοίγει ο πρωθυπουργός ενώ τον λόγο αναμένεται να πάρει κι ο πρόεδρος της ΝΔ κι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Στην συνέχεια θα μιλήσουν οι βουλευτές κι οι υπουργοί, ενώ ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών αναμένεται για την Παρασκευή το βράδυ λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

Η εξαγγελία των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης από τον Αλ. Τσίπρα αναμένεται να αποτελέσει βασικό θέμα της τριήμερης συζήτησης, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ επιμένει στην κριτική της για τις ενέργειες και το ήθος της σημερινής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ αρχικά κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση θέλει η κυβέρνηση

Ο Αλ. Τσίπρας όμως επέλεξε να αξιοποιήσει το δικαίωμα που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε η κοινοβουλευτική διαδικασία να αποτελέσει μία εφ όλης της ύλης συζήτηση.

Ο Αλ. Τσίπρας, αλλά κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, επισήμαναν ότι η ΝΔ επιχειρεί να ξεφύγει από τα επίδικα της επικείμενης τριπλής εκλογικής μάχης, όπως τα θετικά μηνύματα από το πεδίο της οικονομίας που δίνουν την δυνατότητα για σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών.