Ξεκινάει το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στον Δήμο Δέλτα

Mια αξιόλογη διοργάνωση από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 28 έως και 31 Αυγούστου 2019, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στον αύλειο χώρο του Κέντρου πολιτισμού Σίνδου φιλοδοξώντας να αγκαλιάσει όχι μόνο τον Δήμο, αλλά και ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης.

Για την τελετή έναρξης που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου θα συμμετάσχουν 70 χορευτές, με ένα αφιέρωμα στον κινηματογράφο ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Στέλλα Φαρμάκη, ο Γιώργος Περίν και η Νάντια Μπουλέ.

Την Ορχήστρα Νέων Σίνδου που θα συμμετέχει στην τελετή έναρξης θα διευθύνει ο Μίλτος Πολυχρονίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ενώ συνολικά 400 νέοι μουσικοί από 4 χώρες θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Από το 1998 που ξεκίνησε το Φεστιβάλ για πρώτη φορά την πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, φιλοξενεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερα νέα σχήματα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού με στόχο να δραστηριοποιήσει τους νέους και να αναπτυχθούν συνεργασίες με αντικείμενο την τέχνη.

«Η μουσική μας ενώνει», είναι η φράση που έδωσε πνοή στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών τότε.
Στο πέρασμα των χρόνων όμως, οι αξίες και τα ιδανικά με τα οποία συνδέθηκε ξεπερνούν την ίδια τη μουσική και μιλούν για συνεργασία, εθελοντισμό, ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον γενικότερα ενώ είναι παρών σε θέματα όπως η επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η υποστήριξη ελληνικών προϊόντων.

Η πολύμηνη προετοιμασία του, η ενεργοποίηση ενός τόσο μεγάλου μέρους των πολιτών από κάθε θέση και με κάθε ιδιότητα, η συμμετοχή τόσων σπουδαίων σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η παρουσία πολυάριθμων μουσικών έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ, πραγματικά σπουδαίο.

Το Φεστιβάλ, είναι μια ζωντανή εκδήλωση, που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα μουσικά ρεύματα. Χρησιμοποιεί τη μουσική ως μια παγκόσμια γλώσσα, που ενώνει νέους μουσικούς, με διαφορετικές εθνικότητες, ιδέες, εμπειρίες, πολιτιστικές καταβολές, προβληματισμούς.

Ένας διεθνής κώδικας δημιουργίας και πολιτιστικής επικοινωνίας που καταργεί τις αποστάσεις και ανοίγει ένα πλατύ πεδίο για την φιλία και την συνεργασία.

Για όσες μέρες διαρκέσει αυτή η συνάντηση ήχων και νέων από όλο τον κόσμο, ο Δήμος θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού και δημιουργίας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Δήμου Δέλτα, την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

«Είναι μια σπουδαία διοργάνωση, το πρόσωπο της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στο Δήμο μας. Το γεγονός ότι βασίζεται στα νέα παιδιά, του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Το μουσικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Είναι μια εκδήλωση που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας καθώς και οι Θεσσαλονικείς. Θέλω να συγχαρώ τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές αλλά και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δημήτρη Χαλκίδη για την εξαιρετική προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τα επιμελητήρια, τις εταιρείες και τον Οργανισμό Τουρισμού, ιδιαίτερα δε την Αντιπεριφερειάρχη και επικεφαλής του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου, που χρόνια τώρα στηρίζουν το Φεστιβάλ καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα μιας και το Κέντρο Πολιτισμού είναι φέτος συνεργάτης στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Στον 22ο χρόνο του, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, έχει διαγράψει σημαντική παρουσία όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, γεγονός που υπογραμμίζεται με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ώρα: 21:00
International Youth Band Festival

Αλεξάνδρου Παπάγου 7, Σίνδος, Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
International Youth Band Festival

Αλεξάνδρου Παπάγου 7, Σίνδος, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
International Youth Band Festival

Αλεξάνδρου Παπάγου 7, Σίνδος, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 31 Αυγούστου 2019
International Youth Band Festival

Αλεξάνδρου Παπάγου 7, Σίνδος, Θεσσαλονίκη

International Youth Band Festival
Αλεξάνδρου Παπάγου 7, Σίνδος, Θεσσαλονίκη

email: [email protected]
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
(0030)2310 798 698, 2310 797 411, 2310 797 175

(0030) 6979 777 041 (Μίλτος Πολυχρονίδης)

Είσοδος Ελεύθερη