Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο δήμο Αμπελοκήπων

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Συγκεκριμένα, στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερής τροφοδοσίας 100 οικογενειών κάθε μήνα. ΟΛΑ τα είδη είναι εντελώς δωρεάν και θα διανέμονται τρόφιμα, ειδή παντοπωλείου, ειδή ατομικής υγιεινής , είδη ένδυσης, παιχνίδια και ειδή ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd.

Οι ποσότητες των προϊόντων που θα διανέμονται θα είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν θα λαμβάνουν υποστήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για ένα έτος. Δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω Κ.Ε.Α., δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως 17/1/2018 και ώρες από 09:00 έως 14:00, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου Τ.Κ.56121). Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο.