Ξεκίνησαν τα έργα στο ρέμα Σταγειρίτη στην Πυλαία

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του ρέματος Σταγειρίτη στην Πυλαία και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Γιώργος Αντωνόπουλος με στελέχη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, τη Φρόσω Ζαχαριάδου, το Θανάση Μπαταλαμά καιτον  Άρη Σκόνδρα βρέθηκαν επί τόπου για να δουν την εξέλιξη του έργου. Σημειώνουμε ότι με παρέμβαση του Γιώργου Αντωνόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος για την αποκατάσταση των 91 δέντρων που θα κοπούν λόγω αναγκών του έργου. Ο Γ. Αντωνόπουλος δήλωσε στη  Dailythess :

«Πρέπει να σχεδιάζουμε πιο ήπιες παρεμβάσεις για τις αποκαταστάσεις των ρεμάτων μικρού μεγέθους, όπως προτείνουν πολλοί νέοι μελετητές οικομηχανικοί. Παρόλα αυτά εμείς ψηφίσαμε για την κοπή των δέντρων, με τη δέσμευση του Δημάρχου ότι θα γίνει νέα φύτευση για να αποκατασταθεί το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα ζητήσαμε από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης να ελέγξει τη νομιμότητα των εργασιών. Χρειάζεται όμως και από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, που έχουν την ευθύνη, στενής παρακολούθησης του έργου, ώστε να μην υπάρχουν παρεκκλίσεις σχετικά με το ποια δέντρα κόβονται αλλά και για το που θα μεταφερθούν όλοι οι όγκοι των κομμένων δέντρων και θάμνων.. Δυστυχώς τις 2 ώρες (11 με 13) που είμασταν στο έργο δε συναντήσαμε υπάλληλο του Δήμου. Μας είπαν ότι ήταν πριν από εμάς.

Στην αυτοψία που κάναμε ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο μηχανικό του εργολάβου για τις εργασίες που ξεκίνησαν.

Εμείς θα παρακολουθούμε το έργο , το οποίο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των κατοίκων  αλλά και για να αποκατασταθεί η περιβαλλοντική ισορροπία στην περιοχή του ρέματος.»