Ξεκίνησε η εκκένωση του κέντρου ανήλικων προσφύγων στο Καλαί

Οι γαλλικές αρχές άρχισαν σήμερα να εκκενώνουν το κέντρο υποδοχής, όπου διαμένουν οι περίπου 1.500 ανήλικοι πρόσφυγες από την πρώην «ζούγκλα» του Καλαί και να τους μεταφέρουν σε άλλες πόλεις της Γαλλίας. Τρία λεωφορεία έφυγαν σήμερα το πρωί από το κέντρο αυτό, που αποτελείται από θερμαινόμενα κοντέινερ τα οποία είχαν τοποθετηθεί κοντά στη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας, η οποία ισοπεδώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 30 λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των ανηλίκων σε 60 ειδικά κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία. Οι ανήλικοι πρόσφυγες δεν επιλέγουν τον προορισμό τους, αλλά μπορούν να επιλέξουν με ποιον θέλουν να ταξιδέψουν και με ποιον θέλουν να μείνουν στο κέντρο. Ενημερώθηκαν χθες Τρίτη για την επιχείρηση μεταφοράς τους με ανακοίνωση της νομαρχίας, η οποία εκδόθηκε σε εννέα γλώσσες.

Η μεγάλη πλειονότητα των ανηλίκων επιθυμούν να πάνε στη Βρετανία. Εκπρόσωποι των βρετανικών αρχών θα τους συνοδέψουν είτε ακολουθώντας τους με αυτοκίνητο είτε ευρισκόμενοι μέσα στα λεωφορεία για να εξετάσουν την υπόθεση του κάθε ένα ξεχωριστά.